21 93 76 92 (08.00-16.00)

Gratis frakt ved ordre over 1000kr

Her finer du sydde løkker til klatring

Dyneema vs Nylon
Alle løkker var laget av nylon. For omtrent 10 år siden begynte produsentene å lage løkker av Spectra, Dyneema eller Dynex. Disse supersterke materialene som er sterkere enn stål, blir ikke slitt like fort og absorberer mindre vann enn  nylon. På grunn av styrken kan de gjøres veldig smale og lette, ofte halve vekten sammenliknet med en nylonløkke. 

Nylonløkker har en stor fordel, de absorberer mer kraft og fungerer som støtdempere ved fall. Tenk på en  Dyneemaløkke mer som en karabinkrok og en nylonsæle mer som et klatrerep. Når du belaster en  nylonløkke strekker det seg og overfører kraften til deg og ditt anker eller sikring gradvis. Det innebærer at et anker eller en sikring kan holde bedre.

Hva er best? Det kommer an på. Er du en alpinklatrer eller klatrer du er lav vekt er viktig, er Dyneema veien å gå. Hvis du bygger ankere og regner med å falle en hel del, er nylon det rette. Vi anbefaler en blanding av Nylon og Dyneema-løkker i racket, slik at du kan tilpasse valget avhengig av hva slags klatrin du skal gi deg i kast med. 

For å oppsummere dette: Når man kjøper løkker bør du tenke over hva du skal bruke dem til. Kjøp deretter løkker som egner seg best til det formålet. 

 

Vare 1 til 36 av totalt 103

Bruk stigende rekkefølge
pr side

Rutenett  Liste 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Vare 1 til 36 av totalt 103

Bruk stigende rekkefølge
pr side

Rutenett  Liste 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3